fbpx

Absente

Vreau să merg la medic sau dentist. Ce trebuie să fac?

Toată lumea din Olanda este obligată să fie înscris la un medic generalist (huisarts). Aceasta este un demers pe care trebuie să îl realizați singur. Vă recomandăm să găsiți și să vă înregistrați la un medic din orașul în care locuiți. Veți avea nevoie de actul de identitate, numărul BSN și cardul de asigurare (zorgpas). O vizită la un medic generalist sau de specialitate, trebuie întotdeauna precedată de o programare.

Veți avea nevoie de actul dvs. de identitate, BSN și cardul de asigurare. Puteți afla mai multe despre acestea la sucursala locală sau completând formularul de mai jos;

Cum se calculează bemeficiile în caz de incapacitate (boală)?

În funcție de contractul dvs. de muncă, ABU CAO stabilește drepturile angajatului cu privire la continuitatea plății în perioada de incapacitate și zilele de așteptare aplicabile. UWV își asumă obligația de a continua plata în caz de boală rezultată din sarcină, naștere, adopție, handicap și donarea de organe. Dacă este plătit de angajator, salariul pe perioada concediului medical este calculat pe baza prezumției legale de 13 săptămâni calendaristice anterioare primei zile de incapacitate. În primele 52 de săptămâni de incapacitate, angajatul are dreptul la 91% din tariful efectiv pe oră, cu minimum 100% din salariul minim legal. După 52 de săptămâni de incapacitate, 80% din salariul pe oră (salariul minim legal pe oră) este plătit ca venit rezultat din salariu. Dacă angajatul nu respectă acordurile din protocol sau dacă angajatul nu cooperează suficient pentru îmbunătățirea / recuperarea și reintegrarea sa, acest lucru poate duce la un avertisment scris. Dacă nu există nicio îmbunătățire, angajatorul are dreptul să suspende sau chiar să întrerupă plata.

Dacă cele de mai sus nu răspund la întrebarările dvs., vă rugăm să completați formularul de mai josȘ

Sunt bolnav, ce ar trebui să fac?

Angajatul ar trebui să anunțe angajatorul cu privire la incapacitatea de a lucra în prima zi de boală, cel târziu cu o oră înainte de începerea lucrului, la numărul de telefon 0031 630 347 223.
Este obligatoriu să furnizați următoarele informații:
1. perioada de absență preconizată
2. dacă este / se va solicita sfatul medicului.
3. modul în care angajatorul vă poate ajuta
4. unde veți sta și la ce număr de telefon puteți fi contactat
5. ce alte îndatoriri este capabil angajatul să îndeplinească.

În cazul în care angajatul se îmbolnăvește în timp ce lucrează, el / ea ar trebui să raporteze personal incidentul către supervizorul său de la locul de muncă imediat și departamentul către care se raportează activitatea sa lucrativă.

Notă: un raport de boală va fi înregistrat numai dacă angajatul notifică departamentul către care se raportează activitatea sa lucrativă.

Raportarea unei boli din străinătate

Dacă un angajat devine incapabil să lucreze în străinătate, el / ea trebuie să își anunțe imediat secția, conform procerdurii descrise mai sus. În plus, angajatul trebuie să anunțe imediat autoritatea locală de sănătate, după care trebuie să se întoarcă în Olanda cât mai curând posibil pentru a se conforma prevederilor Legii privind reintegrarea angajaților, cu excepția cazului în care este în posesia unui certificat care interzice călătoria în timpul bolii.

Angajatul își va păstra dreptul de a beneficia de indemnizația de incapacitate de muncă numai dacă medicul companiei îi evaluează capacitatea de muncă.

Dacă un angajat care este în incapacitate de muncă, călătorește în străinătate fără un motiv valabil sau fără consimțământul angajatorului, acesta își pierde dreptul de a primi în continuare beneficiile financiare ca urmare a întreruperii reintegrării.

Nu ați găsit ceea ce căutați?
Contactați-ne prin telefon 0174-219490.

    Nu ați găsit ceea ce căutați?

    Contactați-ne prin telefon 0174-219490 sau trimiteți un e-mail folosind formularul de mai jos: