fbpx

Vacantă

Vreau să plec în vacanță, ce ar trebui să fac?

 

Dacă doriți să plecați în vacanță, este necesar să completați cererea de concediu cu data de plecare și întoarcere.

Cerere de concediu

Cererile pentru zilele libere și sărbători așteșe decăt cele legale, trebuie depuse completând cererea de concediu și trimitând-o prin intermediul aplicației P4F sub forma unei fotografii sau a unei scanări.
Amintiți-vă că formularul are și un loc pentru semnarea supraveghetorului dvs. de la compania la care lucrați, deci asigurați-vă mai întâi că managerul este își dă acordul. Documentul cu acordul managerului, scanat sau sub formă de fotografie trebuie trimis către Departamentul de planificare.

Din păcate, noile forme de cerere de concediu nu vor fi acceptate. Dacă nu ați depus o cerere de concediu și sunteți absent de la serviciu, absența va fi considerată ca o absență nejustificată, care poate fi motivul rezilierii contractului. Puteți obține maximum 3 săptămâni consecutive de concediu de odihnă. Dacă aveți nevoie de mai mult, este necesar un acord scris cu angajatorul dumneavoastră.

Concediu consumat?

Dacă un angajat nu are suficiente zile de concediu, i se poate acorda concediu fără plată în baza unei cereri scrise. Angajatorul poate respinge o astfel de cerere dacă consideră că interesele companiei depășesc în mod semnificativ interesele angajatului.
Dacă angajatul lucrează pentru un client care are o suspendare totală a activității sau concediu colectiv pentru anumite perioade, angajații pot să solicite concediu fără plata pentru acea perioadă. Un angajat poate depune o cerere pentru un concediu special în termen de două săptămâni de la eveniment. Mai multe informații despre concediul special sunt furnizate în art. 57 Contractul colectiv de muncă pentru lucrătorii temporari.

Zile de sărbători

Lucrând în Olanda, angajatul dobândește dreptul la zile de concediu. Cu cât un angajat lucrează mai mult, cu atât se acumulează mai multe zile de concediu. Aceste zile pot fi folosite doar ca concediu anual sau ca zile libere normale. Dacă un angajat încetează să mai lucreze alături de Axidus, dreptul la concediu va fi plătit în termen de 6 săptămâni, odată ce orice aslte costuri / facturi deschise contractate de angajat, pot fi decontate.

Putem plăti maxim 40 de ore pe săptămână când vă folosiți zilele de vacanță. O zi este este considerată ca având 8 ore. Doar în caz de plecare și în ultima săptămână a lunii decembrie, se plătesc sumele datorate pentru toate sărbătorile deschise din timpul anului.

    Nu ați găsit ceea ce căutați?

    Contactați-ne prin telefon 0174-219490 sau trimiteți un e-mail folosind formularul de mai jos: